Mångsidig tidningsman hos SPF
Landet runt | SPF Dalarna

Mångsidig tidningsman hos SPF

SPF Dalarna
Publicerad 2019-02-04

Ett 80-tal medlemmar samlades i Sveasalen i Leksand för att lyssna på den mångsidige journalisten och kåsören Christer Grus. Föreningens ordförande hälsade välkommen och berättade att SPF seniorerna Leksand nu har ca 460 medlemmar, varav 7 st har tillkommit under januari. Detta bådar gott inför resten av året.

Christer Grus berättade hur han började arbeta inom tidningsvärlden. Han tyckte mycket om ämnet svenska i skolan och gav i ungdomen ut tidningen ”Fäbodkuriren” med insides reportage från sina vistelser i fäboden sommartid. Kuriosa är att han hemma stängde in sig och lekte sportreporter. Efter studier på Hermods blev han volontär hos lokalredaktören i Dala Floda. Sedan har det rullat på. Christer har haft befattningar på Falu Kuriren som reporter, nyhetschef, lokalredaktör i Vansbro, redaktionschef, politisk redaktör, m.m. Numera kan man ibland läsa hans krönikor i Dalarnas tidningar.

Några år var han informationschef på länsstyrelsen med landshövdingarna Lilly Hansson och senare Gunnar Björk som chefer.

På fritiden har han medverkat i rollen som kyrkoherde i Himlaspelet och sedan många år är han engagerad i Björborevyn. I år medverkar han för första gången inte på scenen.

Christer berättade också att papperstidningarna är på väg att försvinna och att vi inom några år får finna oss i att läsa dem digitalt.

Efter Christers framförande var det dags för infogruppen att tipsa om kommunens IT-guider som finns på biblioteket 2 dagar i veckan. De hjälper gratis till med våra datorer, telefoner, ipads och läsplattor. Trafikgruppen hade lagt ut frågor om trafik på borden och på föreningens hemsida. Allt för att vi ska bli säkrare i trafiken och friska upp teorin. Sedan var det dags att skrapa rent våra bilar inför hemfärden eller pulsa hem i den nyfallna snön.

SPF Dalarna
Publicerad 2019-02-04

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas