Medlemsmöte med inblick i digitala media
Landet runt | SPF Dalarna

Medlemsmöte med inblick i digitala media

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-14

Med mobiltelefoner och ”paddor” i högsta hugg, samlades ett 40-tal medlemmar i SPF Seniorerna Falun på medlemsmöte den 13 mars.

Anledningen? Dalarnas Tidningars chefredaktör Helena Nyman och redaktionschef Erik Nyholm skulle informera oss om hur vi utnyttjar de digitala plattformarna kopplade till Dalarnas Tidningar.

– De som prenumererar på papperstidningen vet inte alltid att de också får de digitala versionerna för prenumerationspriset, sade Helena Nyman, och beskrev innehållet i papperstidningen som ”gårdagens news”.

Så vill man hålla sig uppdaterad, och veta vad som händer direkt, ja, då är det de digitala versionerna av tidningen som gäller.

Och av dem finns det tre varianter:

• E-tidningen, som ser ut precis som papperstidningen, men som utkommer veckans och årets alla dagar och som innehåller en del extra finesser, som möjlighet att lösa korsordet digitalt.

• Webben där de senaste nyheterna finns, men också direktsänd TV från fotbollsmatcher, konserter, olyckor, allt möjligt som inte får plats i papperstidningen.

– Vi kan vara igång med en TV-sändning inom tio minuter efter till exempel en olycka, med hjälp av en mobiltelefon och ett headset, sade Helena Nyman.

• Appen, som man kan ladda ner i sin telefon. Appen har samma innehåll som webbsidan, men appen kan man ställa in efter sina egna önskemål. Från appen kan man också få så kallade pushnotiser, så att telefonen plingar till varje gång det hänt något som man kan vara intresserad av.

Ett samarbete inom Mittmedia gör att man som prenumerant också kan läsa allt på alla webbsidor inom Mittmedia. Som prenumerant på Falu-Kuriren kan man också läsa e-tidningarna för de andra lokaltidningarna i Dalarna.

Men det kostar pengar, man måste vara prenumerant.

– Idag tar vi betalt för allt på webben, utom insändare och Viktigt Meddelande till Allmänheten, sade Helena Nyman. Första timmen efter en stor händelse ligger texten öppen på webben, sedan är den låst. Journalistik kostar.

I framtiden ser inte webbsidorna ut som de gör idag, menar Erik Nyholm.

– Då kommer de att vara specialanpassade efter vad just du är intresserad av, detta kallas personalisering och finns till viss del redan idag genom bruket av cookies. Men idag är det hårda restriktioner för vad vi inom media får spara av våra prenumeranters aktiviteter på nätet.

Och så blev det tid för frågor, medlemmarna flockades kring Helena och Erik med sina mobiler och paddor för att få mer information och hjälp.

Text och foto: Inger Söderlund

 

 

 

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas