Melodier vi trodde vi glömt …
Landet runt | SPF Dalarna
Foto: Stig Jakobsson

Melodier vi trodde vi glömt …

SPF Dalarna
Publicerad 2016-03-22

SPF Seniorerna i Leksand har haft månadsträff på Sveasalen. De 80 besökarna fick vara med om ett mycket varierat och högklassigt program. Allt från allvarsord om trafik och fallolyckor till ett första offentligt framträdande av den nybildade Salongsensemblen.

Däremellan uppmärksammade föreningen Internationella kvinnodagen med att ha bjudit in Marianne Nilsson, f.d. intendent på Carl Larssongården i Sundborn. På ett mycket medryckande sätt berättade hon om den nyskapande formgivaren, stilikonen och heminredaren mm Karin Larsson. –SPF-arna fick veta vem hon var, kvinnan bakom sin mer kände man Carl Larsson.

Den nybildade Salongsensemblen gjorde ett bejublat framträdande. Gruppen består av Ulf Skagerstam piano, Jonas Forsberg bas, Benedetta Simeone cello och Alm Nils Ersson violin och viola. Under ledning av Alm Nils spelade gruppen musik vi trodde vi glömt eller aldrig hade hört. Repertoaren var främst hämtad från scen och salong inklusive biosalongerna. Lägg gruppen på minnet. Vi kommer att få höra mycket av den ensemblen i framtiden.

Bengt Borkeby

SPF Dalarna
Publicerad 2016-03-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas