Modevisning – flärd och elegans i Jungs bygdegård
Landet runt | SPF Skaraborg

Modevisning – flärd och elegans i Jungs bygdegård

SPF Skaraborg
Publicerad 2017-04-25

Kvänums SPF seniorer fick sitt lystmäte stillat både när det gällde kläder för i vår och spännande cirklar i Vuxenskolans regi inför hösten. Något för både kropp och knopp alltså på månadsmötet i april.

Ordförande Birgit Hansen hälsade 85 medlemmar välkomna. Det blåste snåla vindar ute, men det kompenserades lätt av värmen inne i samlingssalen, som lyste gul av både blommor och servetter på borden. Ordföranden informerade om studiedagen Må bra och skickade runt en bok i ämnet. Med att tänka på både kost och hälsa kan man öka sin livslängd med tio år. En kvart i solskenet om dagen förser oss med D-vitamin så det räcker att motverka benskörhet. Föreningens mannekänger smög ut för att vara redo för catwalken efter informationen. Tre damer och två herrar visade kläder som Ingrid Fasth från Seniorshopen hade plockat fram. Efter modevisningen med vardagskläder, sommarkläder och en outfit för festligare tillfällen, tackades medverkande med applåder. Medlemmarna fick botanisera bland utbudet efter mötet och flera av deltagarna lämnade bygdegården med glatt leende och en påse med Seniorshopens logga.

Efter kaffet fick studieombudet Irma Rydén ordet och hon berättade om de många, spännande cirklarna som väntade på deltagare i höst. Bridge, Aktiekurs, Matlagning för herrar, Datakurs, Må bra, Kör, Boule, Bokcirkel osv för att nämna några i utbudet. Även om man deltagit i en cirkel under våren och vill fortsätta, skall man skriva upp sig på den även till hösten. Det är viktigt, påpekade Irma. Listorna kommer att finnas för påskrift även nästa möte i Öttum 18 maj.

Efter studieinformationen var det dags för föreningens kör att framföra fyra stycken under ledning av Emily Lundgren. Vårkänslor av Jules Sylvain, Världen är full av violer, En glad Calypso om våren av Olle Adolphson och den glada visan Låt hjärtat va’ me’, som blev Sonya Hedenbratts signaturmelodi.

Ordföranden tackade kaffekommittén och alla medverkande, som gjorde månadsmötet till en succé igen.

 

SPF Skaraborg
Publicerad 2017-04-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas