Mord och köttpaj! Och Janne Åström kommer till vår jubileumsfest!
Landet runt | SPF Dalarna

Mord och köttpaj! Och Janne Åström kommer till vår jubileumsfest!

SPF Dalarna
Publicerad 2019-04-08

Hur kan man komma på idén att göra en musikal om en barberare som skär halsen av sina kunder och överlåter kropparna till sin grannfru, som bakar köttpajer av dem? Ja, inte vet jag men Stephen Soundheim gjorde det tydligen.

Och uppenbarligen var det ett tema som lockar faluseniorer. För när SPF Seniorerna Faluns programkommitté bokade 40 biljetter till Dalateaterns och Dalasinfoniettans föreställning av Sweeney Todd blev platserna fullbokade samma dag som anmälningsformuläret öppnades. Varpå kommittén lyckades ordna ytterligare 40 biljetter som också gick åt.Kanske bidrog det att huvudrollen som Sweeney Todd spelades av falusonen Janne Åström som vi för några år sedan såg som Tevje i Spelman på taket här i stan.Innan vi gick in i salen och klättrade uppför den uppbyggda aluminiumläktaren (något svajig!) gav regissören Patrik Pettersson lite information om tillkomsten av föreställningen. Dalateatern är ju egentligen en ”talteater” och inte vana vid att ge musikaler. Men genom ett samarbete med Dalasinfoniettan har man lyckats med det. ”En utmaning” sa regissören.

Förberedelserna började redan för ett år sedan med audition för att hitta lämpliga skådespelare, planering av scenbygget och allt annat som hör till. För musikerna i Dalasinfoniettan räckte det med tre veckors repetitioner.

Någon regelrätt recension av föreställningen avstår jag från att ge, det överlåter jag till mer professionella kritiker i dagspressen – men de har gett fina omdömen. Och Janne Åström som Sweeney Todd var fantastiskt bra, både vad gäller sång och skådespel. Så det ska bli spännande att få lyssna på honom igen när SPF Seniorerna Falun har 40-års jubileumsfest!

Läs här om jubileumsfesten och anmäl dig här.

Klicka här för fler bilder.

Text Bo Bävertoft, foto Maria Bjerneby Häll.

SPF Dalarna
Publicerad 2019-04-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas