Musikalisk höjdartillställning för SPF Seniorerna
Landet runt | SPF Norrbotten
Stefan Johansson med oceantrumma.

Musikalisk höjdartillställning för SPF Seniorerna

SPF Norrbotten
Publicerad 2018-10-15

Det var en strålande höstdag i oktober som SPF Seniorerna Pärlan samlades för medlemsmöte i Folkhögskolans lokaler. Alla gladdes åt återträff efter sommaruppehåll och sorlet visste inga gränser.

Efter en god gemensam lunch sjöng och spelade musikern Stefan Johansson. Han inledde konserten med Vem kan segla förutan vind på oceantrumma. Det var ett för många obekant instrument med sagolikt och trolskt ljud. Repertoaren var en skön blandning med väl anpassade låtar. Jag väntar vid min mila, Lyckliga gatan, Sån´t är livet, In the ghetto bara för att nämna några. Han sjöng också några fina egna låtar och visade att till och med vår vinter kan vara inspirerande. Mellan de olika musikinslagen berättade Stefan även från sin internationella karriär. Svårigheterna med att åka till Kina för att representera Sverige med två egenskrivna texter på 8 minuter skildrade han på ett åskådligt sätt. Han demonstrerade också ”loop station”, så fick många lära nytt. Flera gånger fick han publiken att stämma in och sjunga med honom. Avslutningsvis sjöng alla I natt jag drömde. På särskild begäran sjöng Stefan en egen låt. Det var en timme med varm och stämningsfull atmosfär, en timme som uppskattades mycket och gav glädje även efteråt.

Ordföranden Per Nilsson lämnade  information om den närmaste tidens aktiviteter med berättarträffar och  möten och faktiskt nämndes till och med ordet Julfest.

Medlemsmötet avslutades med lottdragning och det var många som gick hem med både en och två vinster i famnen.

SPF Norrbotten
Publicerad 2018-10-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas