Landet runt | SPF Dalarna

My Fair Lady – den perfekta musikalen

SPF Dalarna
Publicerad 2018-04-03

Den har kallats den perfekta musikalen, premiär på Broadway i New York 1956, då med Rex Harrison och Julie Andrews i huvudrollerna. My Fair Lady skriven av Alan Jay Lerner och Frederick Loewe och nu skulle vi i SPF Seniorerna Falun få uppleva den senaste svenska uppsättningen av denna musikal, på Stadsteatern i Stockholm.

Fullsatt buss som vanligt, vår hovchaufför Reimer bakom ratten, den mannen vet hur man parkerar en stor buss bakom Kulturhuset i Stockholm. God middag ingick också i musikalpaketet, sparris med löjrom ochröding – lite vårkänsla över menyn.

My Fair Lady bygger på George Bernard Shaws ”Pygmalion” om blomsterflickan Eliza som professor Higgins tar under sina vingar för att lära henne hyfsa både språket och sitt uppförande. Ingen Johan Rabeus som professor Higgins denna kväll inte heller någon Magnus Uggla i sikte, skönt sa en av resenärerna synd tyckte jag som tyckte det hade varit spännande att se Uggla i en musikal, nu ersattes han av Björn Kjellman som var mycket bra i rollen. Som professor Higgins framträdde Rolf Lydahl och han var mer higginsk än professor Higgins själv, jag skulle vilja säga att han var helt perfekt i rollen som språkprofessorn.

Och alla de kända melodierna – I could have danced all night, With a little bit of luck, On the street where you live, Get me to the Church .. on time och så förstås Den spanska räven rev en annan räv.

Fantastiska dansare också och föreställningen har varit utsåld ända sedan premiären. SPF Seniorerna Falun fixade biljetter för ett år sedan och vi hade fantastiskt bra platser, tredje och fjärde bänk i mitten. Så styrde vi kosan hemåt och var hemma vid två-tiden på natten och Reimer var väl den ende som var vaken hela vägen.

En mycket fin resa, stort tack till alla som gjorde detta teaterbesök möjligt även för oss som bor en bit utanför tullarna.

Karin Bökman

SPF Dalarna
Publicerad 2018-04-03
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas