Nostalgiskt Muikcsafé i Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Nostalgiskt Muikcsafé i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2016-04-04

Söndagens aktivitet på Majstångsbacken var The Young Ones orkester som spelade 60- 70-talslåtar för ett 80-tal medlemmar. Alla hälsades välkomna av Börje Elofsson, som önskade oss en trevlig eftermiddag tillsammans. Börje hälsade orkestermedlemmarna hjärtligt välkomna till oss på Majstångsbacken . Fyra gentlemän klev in på scenen och Hans Jältfors, gitarr, presenterade musikanterna. Han började med Staffan Rasmusson, batteristen i gänget, Gunnar Nygard, elgitarr samt Hans Larsson, på bas. Han berättade även om deras bakgrund, var de kom ifrån och att de i slutet av detta år har spelat tillsammans i 25 år. Hans Jältfors associerade till gruppens namn och sade att vi inte är så unga längre, men vi känner oss unga.
De började spela Gråt inte mer Argentina med stor inlevelse, sedan följde Cavatina, Pipeline och många fler fina låtar. Hans berättade också att The Shadows började spela redan 1958 och att de hade många av deras låtar på reportoaren.

Efter pausen med kaffe och hembakat bröd förrättades Lotteridragningen.

Andra akten med The Young Ones spelade de många av The Shadows låtar, såsom Wonderful Land, FBI från 1961, Kon-Tiki och Ghost riders in the sky och många fler. Sista låten blev Apache från 1960, där publiken klappade händerna i takt.
En entusiastisk publik applåderade länge och Börje Elofsson tackade orkestermedlemmarna för en mycket fin underhållning denna eftermiddag samt tackade alla som kommit hit till SPF.
Ing-Mari Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2016-04-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas