Nu är det vaccinbevis som gäller!
Landet runt | SPF Dalarna

Nu är det vaccinbevis som gäller!

SPF Dalarna
Publicerad 2021-12-07

Bra idéer ska man kunna låna (eller ”knycka”) utan att skämmas för det. Därför är det bra att ”klicka runt” på andra föreningars webbplatser för att se vilka initiativ som de har tagit.

I vår förening SPF Seniorerna Falun var det vår ordförande Anders Sätterberg som hade uppmärksammat att vår systerförening (eller heter det broderförening?) SPF Seniorerna Borlänge hade bjudit in sina medlemmar för att få hjälp att skaffa vaccinbevis. Det ”måste” vi ju alla ha helt plötsligt, i varje fall om vi vill kunna gå på sammankomster med mer än 100 deltagare. Och det vill vi ju. Visst kan man hävda att det är enkelt att skaffa ett sådant (när man väl är vaccinerad men det är väl alla våra medlemmar nu), har man BankID är det bara att klicka på nätet, annars fyller man i en blankett och skickar med posten.

Och det är enkelt, det kan man nog konstatera när man väl har gjort det. Men innan man har gjort det är det nog många som känner sig lite vilsna och oroliga.

Anders pratade med Per Börjesson i vår informationskommitté som tände på idéen. Vi följde Borlänges exempel och bjöd in våra medlemmar för att få hjälp. Och när lokaltidningen frågade om det bara var för vår förenings medlemmar eller om vem som helst kunde komma – då blev naturligtvis svaret att alla är välkomna. Alla sätt att locka seniorer att bli medlemmar i vår förening är ju bra.

Men nog var vi lite undrande över vad vi hade startat – skulle det komma 2 eller 200 som ville ha hjälp? Och dessutom hade tidningen skrivit att vi kunde hjälpa till med att installera BankID – det kunde/vågade vi inte, dels av integritetsskäl och dels för att de måste ha med och använda sin bankdosa.

Hur gick det då? Det blev varken 2 eller 200 utan omkring 20. Och som tur var kom inte alla samtidigt utan utspridda över de två timmar som vår expedition var öppen. Vi var tre ”rådgivare” som hjälptes åt, det som den ene inte klarade av, det klarade en annan. De allra flesta hade telefon med BankID installerat men några fick fylla i en pappersblankett som vi skickar in i en gemensam försändelse. Så får de (så småningom) sitt vaccinbevis hemskickat med pappersposten.

Vi kom överens om att fortsätta även nästa tisdag.

Bilden: Per Börjesson hjälper en lycklig iPhone-ägare.

SPF Dalarna
Publicerad 2021-12-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas