Nu blev det Källslätten!
Landet runt | SPF Dalarna

Nu blev det Källslätten!

SPF Dalarna
Publicerad 2018-09-24

Källslätten skulle ha varit målet för en vandring i våras med SPF Seniorerna Faluns skogsvandrare, men den långa och snörika vintern hade gjort stigarna svårframkomliga. Så då fick det bli Torsång i stället.

Men nu i september kunde vi vandra till Källslätten, den gamla bergfrälseegendomen med anor åtminstone från 1500-talet. Sex kilometer, mestadels på breda skogsstigar.

SMHI hade varnat för friska vindar, och blåsigt var det vid Källslätten, men inne i skogen var det skönt. Och där fanns också nyutsprungna kantareller, både gula och trattdito!

Vandringen tog sin början vid Nybo och fortsatte ”den långa vägen” uppför berget så att man till slut kommer fram till Källslätten ovanifrån.

Tolv personer och en hund deltog. Väl framme vid Källslätten fick vi sällskap av ett gäng nyfikna kvigor och ungtjurar. De gillade att få besök.

Från Källslätten gick vi en bit av den gamla Trätekolsvägen ner till Koltorget och fortsatte så småningom på en skogsstig förbi hemmanet Nybo, numera scoutstuga, fram till bilarna.

Höstens sista vandring går i Sörskog på torsdag 27 september. Samling kl 9.30 på stora gratisparkeringen på Lugnet.

Margareta Nissby

SPF Dalarna
Publicerad 2018-09-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas