Nya tider – nya mötesplatser
Landet runt | SPF Skaraborg
Rune Kjernald var ordförande för den digitala distriktsstämman för SPF Seniorerna Skaraborg.

Nya tider – nya mötesplatser

SPF Skaraborg
Publicerad 2020-06-01

SPF Seniorerna Skaraborg höll digital distriktsstämma

Covid19 satte stopp för årets distriktsstämma i Skaraborg. Men häromdagen kunde stämman hållas digitalt.

  • Det blir en ny upplevelse i en annorlunda tid, sade distriktets ordförande Rune Kjernald i sitt välkomstanförande.

Nästan två månader försenad bänkade sig valda ombud och styrelsens ledamöter till årets distriktsstämma hemma vid datorn, iPaden eller telefonen för att koppla upp sig till årsstämman via den amerikanska mötesappen Zoom. Det blev ett på flera sätt annorlunda möte. Inget välkomsttal av kommunalråd, ingen underhållning eller tal av inbjuden gäst fanns med i programmet på grund av pandemin, som är så smittsam att folksamlingar ska undvikas. Det gäller särskilt ålderskategorin 70+, som är den åldersgrupp som SPF Seniorerna tillhör. Vissa lättnader hade dock annonserats under dagen.

  • Det finns goda möjligheter att träffas utomhus till exempel för att spela boule, sade Rune Kjernald som dock påpekade att det kan dröja lång tid framöver innan läget normaliseras.

Därefter genomfördes stämman i enlighet med utsänd föredragningslista och övriga handlingar.

Rune Kjernald berörde några punkter ur verksamhetsberättelsen för 2019, då förbundet fyllde 80 år vilket också firades i distriktet och bland föreningarna. Kjernald berörde också det väl fungerande samarbetet med Vuxenskolan samt Veteranvetartävlingen, som vanns av Falköping-

  • Det är andra gången som Falköping vinner riksfinalen, konstaterade Kjernald.

Ella Johansson, Mariestad, valdes till ny ordförande, eftersom Rune Kjernald undanbett sig omval. Den nyvalda styrelsen består av P-O Damberg, Skara, Sture Ljungquist, Skövde, Inger Wedholm, Sventorp-Forsby, Jan-Erik Sandegren, Töreboda, Lena Tunhede, Skövde, Helena Billerdahl, Mariestad, Dan Blomgren, Gullspång, Birgitta Swensson, Undenäs, Björn-Ole Owren, Hjo och Ulf Persson, Tidaholm.

Det blev omval av revisorerna, vilka är Erna Jangenfelt och Skövde, Karl-Evert Andersson, Lidköping,

I valberedningen invaldes Ruby Lindström, Tidaholm, Rune Kjernald, Skövde, Curt Andersson, Karlsborg, Karlolof Fernow, Lidköping, Birgit Hansen, Kvänum, Ulla-Britt Hellman, Falköping, och Solveig Sundequist, Skövde med Ruby Lindström som sammankallande.

Tre styrelseledamöter hade undanbett sig omval. Förutom Rune Kjernald var det Mona Gustafsson, Vara och Roland Gustafsson, Karlsborg. Det vanliga är att avtacka avgående ledamöter med blommor, men det får anstå till ett senare tillfälle. Men det riktades ett stort tack till de tre ledamöterna.

  • Det har varit väldigt roliga år. Jag har verkligen uppskattat alla kontakter med föreningarna och i styrelsen. Tack för mig, kontrade Mona Gustafsson.

Som sista punkt överlämnades ordet till stämmans vice ordförande Ulla Jansson, som välkomnade nästa års stämma att hållas i Lundsbrunn.

Rune Kjernald avslutade med att minnas tillbaka de arton år han arbetat i SPF Seniorernas tjänst och alla han haft kontakt med under de åren. Han riktade ett tack till den avgående styrelsen.

  • Det har varit en förmån att jobba med ett kreativt gäng, även om en del av oss drabbats av sjukdom, sade han varefter han önskade Ella Johansson lycka till i sin roll som distriktsstyrelsens nya ordförande i Skaraborg.

Därmed släcktes den digitala årsstämman 2020 ner.

Birgit Hansen

 

SPF Skaraborg
Publicerad 2020-06-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas