Nyårskonsert med Schönbrunns Slottsfilharmoniker
Landet runt | SPF Dalarna

Nyårskonsert med Schönbrunns Slottsfilharmoniker

SPF Dalarna
Publicerad 2017-01-20

En buss med 35 medlemmar i SPF Seniorerna Falun reste på eftermiddagen den 18 januari till Västerås för att lyssna till Schönbrunns Slottsfilharmonikers nyårskonsert. Den mycket professionella orkestern är på sin skandinaviska turné och gästade nu Västerås Konserthus.

Efter ankomsten till konserthuset satte vi oss vid tre egna bord på husets restaurang där en middag bjöds bestående av torskrygg med friterad surdeg, skirat smör och potatismos. Pannacotta med hjortron som efterrätt. Till maten vin eller öl.

Därefter var det dags att gå till konsertsalen där orkestern intog scenen. En presentatör i jackett spred feststämning genom att berätta om orkestern och litet om Schönbrunns slott och nyårsfirande.

Den svenska dirigenten Mika Eichenholz slog igång orkestern och vi fick höra och se en kavalkad av glad och stämningsfull wienermusik med marscher, valser, polka, galopp. En sopran, Mara Mastalir och en baryton, Wolfgang Schwaiger sjöng med inlevelse sånger och duetter ur wieneroperetter. Och naturligtvis spelades ”An der schönen blauen Donau” i gungande valstakt.

Efter konserten kunde vi gå till den väntande Hanssons Buss med trygga chauffören Jonas vid ratten. Han tog oss åter till Falun, dit vi kom vid midnatt.En trevlig resa med fin nyårsmusik av Schönbrunns Slottsfilharmoniker.

Än en gång kunde vi önska varann ”Prosit Neujahr!”

Klicka här för fler bilder.

Gustaf Lagerby

SPF Dalarna
Publicerad 2017-01-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas