Pärlan firade sommarsolståndet på Norrbyskär
Landet runt

Pärlan firade sommarsolståndet på Norrbyskär

Publicerad 2016-07-05

 Tisdag den 21 juni, ännu en kall och blåsig sommardag, åkte en busslast med väl klädda seniorer och deras vänner till Norrbyskär. Tidigt i ottan, så där klockan fem, fick man stiga upp och rusta sig för att hinna med bussen, som gick halv sju. Inte ett klagomål hördes, ingen kom för sent! På förmiddagen serverades busskaffe och goda, färdiga polarbröd. Efter en bensträckare bar det iväg igen. Under resan såldes lotter, ett alltid uppskattat inslag i verksamheten. Som vanligt var de olika, fina vinsterna skänkta. I absolut rätt tid rullade bussen in i Norrbyskär, så alla kunde gå ombord på färjan över till det gamla brukssamhället. En kort promenad senare var det dags för en stärkande lunchbuffé. ”Mycket mat, god mat och mat i rättan tid”. Hantverk och museum fick många beundrande kommentarer. En intressant och väl genomförd guidning med minitåget ute på ön bland hus, skola, kyrka, verksamheter och minnesmärken lockade till många kommentarer. En del påminde ju om den egna barndomen. I restaurangen serverades kaffe och hallonpaj.

 En tid senare blev det dags för lotteridragning innan hemfärden påbörjades. De många vinsterna fick snabbt nya ägare.

Resekommittén fick konferera inbördes om var man skulle stoppa för att hinna med både eftermiddagens busskaffe – med de godaste hembakta kakor –och dessutom ett grillat mål i Skellefteå. Jodå, det grejades.

De sista timmarna sken solen bländande på alla människor, trötta, fyllda med intryck, rasande mätta och fortfarande nöjda.

Ordföranden passade på att lämna aktuell information från föreningen, samtidigt som han tackade dem som möjliggjort dagens utflykt och önskade alla en riktigt fin sommar.

 

 

Publicerad 2016-07-05
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas