Påsklunch med trubadurer på Folkets Hus
Landet runt | SPF Västmanland

Påsklunch med trubadurer på Folkets Hus

SPF Västmanland
Publicerad 2019-04-17

Nu har vi ätit gott igen och fått njuta av härlig musik. Programkommittén i SPF Seniorerna Köpingshus har lyckats igen! I torsdags var det dags.

Vår ordförande Veine Eliasson hälsade oss välkomna i ett tal på rim, och vi var många som fyllde stora salen på Folkets hus.

Culinarens elever bjöd på härlig trerätters vårlunch. Först fick vi sill, lax, ägg med majonäs och forellrom Till varmrätt fick vi helstekt lamm med pommes duchesse och desserten bestod av en fin rabarberkompott och kaffe.

När vi var mätta och belåtna av den goda maten fick vi lyssna på Hofer och Bergman, två trubadurer som vi verkligen gillade.

Det var i samband med någon kryssning som denna Stockholmsduo uppträdde och som programkommittén engagerade och de ville gärna komma till Köping, där de underhöll oss i en dryg timme med melodier som Elvislåtar, Tomas Ledins sommaren är kort, Beatles Yesterday,  Help , Cliff Richard Living doll.

Sen kom melodier av Sven-Ingvars, trubadurerna hade dålig uppfattning om var Köping låg i förhållande till Värmland, men vad gjorde det när musiken tilltalade oss alla. Ibland sjöng vi med ibland fick de visa sin skicklighet att hantera sina gitarrer och sina sångröster.

Sedvanlig avslutning ägde rum med lottdragning och alla gick hem efter en lång och trevlig påsklunch.

Barbro Broman
SPF Seniorerna Köpingshus

 

SPF Västmanland
Publicerad 2019-04-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas