Pensionärsligan slår till!
Landet runt | SPF Dalarna

Pensionärsligan slår till!

SPF Dalarna
Publicerad 2017-06-08

Det skulle kunna vara titeln på en spännande äventyrsberättelse, men får fungera som rubrik på dagens pensionärsgolf på Samuelsdal den 7 juni anno 2017 för golfarna inom SPF Seniorerna Falun. 47 spelare med ålderman Ebbe Edström 88 år och ålderkvinnan Iris Avander 86, i spetsen ställde upp och lottades in i nio olika lag med 5 till 6 spelare i varje gäng. Dagens tävling var scramble med grön tee för herrar och lila tee för damer och herrar 70+.

I mitt lag fick jag sällskap av Inga-Lill Rachbauer, Elisabet Walinder, Erich Colberg, Hans Hellberg och Lars-Erik Måg. Vi startade på hål 11, 154 m från grönt och 121 från lila, och fick direkt känna av den hårda sidvinden från sydöst och noterade en bogey (4 slag) på hålet. Efter en fin puttchip för birdie av Hans på hål 14 stod vi emellertid på par och hade förhoppningar om att komma under 27 på hela rundan. Efter en ny bogey på hål 15 grusades detta men räddades än en gång genom ett fint utslag av Inga-Lill på sista hålet och en lång birdieputt av Elisabet och laget kunde glädjas åt ännu en birdie!

Våra 27 slag räckte till en fin tredjeplats, efter lottdragning med Jan-Erik Vestlunds lag som hade exakt samma score. Tvåa i tävlingen på 27 slag blev Lars Gradin, Göran Borgstrand, Malou Jonsson, Sven-Olof Sand och Göran André. Segrare på 26 slag blev Erik Lundström, Anna-Greta Vestlund, Lennart Haglund, Gun-Britt Åman och Joel Carlsson. I den individuella tävlingen om att komma närmast hål segrade Malou Jonsson i damklassen med 5,60 m och Hans Troedsson med 4,36 bland herrarna.

Bilden visar segrarlaget efter prisutdelning vid Samuelsdals herrgård, fr.v. Lennart Haglund, Gun-Britt Åman, Anna-Greta Vestlund, Joel Carlsson och lagkapten Erik Lundström.

Sven Olsson

SPF Dalarna
Publicerad 2017-06-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas