Råd bot på det digitala utanförskapet
Landet runt | SPF Dalarna
Therese Flöijer. Foto: Lena Sköld

Råd bot på det digitala utanförskapet

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-04

SPF Avestaseniorerna nappade på erbjudandet att få lära sig mer om den Digitala banken, den digitala utvecklingen , BankID och bedrägerier.
Kirsi Sääf och Therese Flöijer från Swedbank kom vid två tillfällen till vår ombyggda lokal och berättade hur snabbt utvecklingen går samt hur vi kan förenkla vardagen på olika sätt Härligt att se vilket intresse det finns bland oss seniorer och också viljan att prova på nyheter.
Efter teori med bilder och filmsnuttar var det dags att prova praktiskt. Telefonerna kördes igång och alla som ville fick praktisk hjälp. Det trycktes och provades för fullt med swish och bankID. Både nybörjare och mer vana användare fick med sig matnyttiga tips.

Många frågor om säkerhet ventilerades . Flera personer delade med sig av egna erfarenheter och myter blandades med fakta. Ett centralt budskap var att BankID ska skyddas noga!! Sedan är det bara att öva vidare hemma så vi känner oss säkrare.
Vi skickade också med synpunkter på vad som bör göras för de som inte har tillgång till moderna telefoner och surfplattor.

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-04

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas