Radioprofilen Jon Norberg på Faluns medlemsmöte
Landet runt | SPF Dalarna

Radioprofilen Jon Norberg på Faluns medlemsmöte

SPF Dalarna
Publicerad 2018-01-18

Nästan fullsatt när radioprofilen Jon Norberg gästade SPF Seniorerna Falun i början av januari. Jon berättade om sitt radioliv och testade lyssnarnas kunskaper i musik, TV-signaturer och mycket annat.

Jon Norberg är pensionär sedan några år och jag minns när jag skulle träffa honom för första gången, vi skulle diskutera ett radioprojekt och jag visste inte hur han såg ut, men när han började prata var det ingen tvekan, där var Jon Norberg.

Hos familjen Norberg spelade radion en central roll närJon var barn. Farbror Sven blev starten för hans radioliv. Han berättar hur han som barn lyssnade på boxningsmatchen mellan Ingo och Floyd. – Jag fick vara uppe hela natten. Det var 1959.

Jon är utbildad bibliotekarie, men hamnade så småningom på radion i Stockholm, men längtan hem till Dalarna blev för stark så han åkte hem igen och har allt sedan dess varit radion trogen. Det har blivit många program genom åren, själv tycker han att programmet ”Sök och finn” varit roligast att jobba med, men nämner också ”I afton dans”. Han har gjort reportage från handikapp-OS, mött en avslappnad drottning Silvia och minns hur radion hjälpte till att hitta ägaren till en svärm bin som hindrade en kvinna från att gå ut. Och så Margareta som tack vare radion hittade sin syster som hon inte träffat på många år.

Och på frågan om vad som är roligast med att vara journalist svarar Jon Norberg att

-Då får jag ta reda på det som jag själv tycker är intressant.

Text och foto: Karin Bökman

SPF Dalarna
Publicerad 2018-01-18
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas