Landet runt | SPF Västmanland

Resa med god mat och härliga skratt

SPF Västmanland
Publicerad 2017-03-06

På eftermiddagen den 3 mars samlades 40 glada pensionärer i SPF Seniorerna Köpingshus på Tunadalsparkeringen för att åka buss till Brevens Bruk  och äta både god mat och få vara med om revyn ”Varning för Hjalmar”. De flesta av oss har någon gång varit på en Hjalmarrevy i Örebro, men att komma till Brevens Bruk var nytt flr de flesta av oss och att revyn ges där är också helt nytt,

I programmet kunde vi läsa att om Varför öppnar man en liten teater mitt ute i ingenmansland? Jo, för att man är omgiven av underbara entusiaster, begåvade artister, en glad krögare  och inte minst, en publik som fortfarande efter 40 ”Hjal mar-år”, vill ha roligt tillsammans med oss.

Här har Folkets Hus byggts om till teater som rymmer 303 åskådare och resturang för alla teaterbesökare som så önskar.

Vi fick en härlig Hjalmars revysupé med både förrätt, varmrätt och dessert, mycket välsmakande och gott innan vi bänkande oss i teatern där vi hade platser både på parkett och på läktaren. Vi på läkaren behövde inte använda medhavda sittdynor för vi hade mjuka stolar att sitta på.

Sketcherna i revyn hade traditionellt Hjalmartema, roligt, fyndigt och många gånger dagsaktuellt. Artisterna på scen var Peter Flack, Marie Kühler, Amanda Flack och Peter Kjellström

Vi fick verkligen skratta mycket under kvällen och  fin sång av den duktiga gruppen Sisters in arms. Allt ackompanjerades av en trio musiker.

Efter en fin teaterkväll fick vi koppla av i bussen på hemresan och anlände till Köping strax före midnatt. Vår ordförande tackade våra reseansvariga och busschaufför för trygg körning.

Barbro Broman

 

 

 

 

SPF Västmanland
Publicerad 2017-03-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas