Rock på Lilltorpet för SPF Seniorerna Falun
Landet runt | SPF Dalarna

Rock på Lilltorpet för SPF Seniorerna Falun

SPF Dalarna
Publicerad 2020-09-17

Vi fick en nostalgistund, vi som kommer ihåg bardotrutigt, skumgummiunderkjolar, snäva jeans och brylkräm. Alltså vi som var med på 1950- och 60-talen.

Nostalgistunden fick vi i dansrotundan på Lilltorpet under två föreställningar onsdagen den 16 september, den tredje kommer den 23 september – alla tre föreställningarna fullbokade. För nostalgin stod PRO Rockers.

– Det började för fem år sedan, berättar Birgitta Grandén, jag satt i PRO-distriktets styrelse och fick i uppdrag att dra igång en musikverksamhet. Så jag samlade en grupp och det blev PRO Rockers och nu har vi turnerat på ett 40-tal ställen, på föreningar och särskilda boenden runt om i hela Dalarna sedan dess.

Gunilla Barkar – för dagen iklädd en vackert rosa klänning med vita prickar, i samklang med musiken – var med när gruppen startade. Och eftersom både hon och Birgitta Grandén är riktiga föreningsmänniskor är båda med i både PRO och SPF.

– Vi hade ju tänkt ha de här konserterna i de nya lokalerna på Åsgatan, sade Gunilla, men så blev det inte, men det här går ju också bra.

Eftersom det fortfarande råder pandemi var deltagarantalet maximerat till 50 personer, och eftersom PRO Rockers med sångare och musiker är 25 fick publiken maximeras till 25. Så det var lite glest där på dansrotundan, men musiken medryckande så det fanns gott om plats att stå upp och ryckas med.

Och det PRO Rockers bjöd på var kända hits från 1950 och -60-talen. Välkända låtar som det är lätt att gunga och sjunga med i; From är jack to a king, Hello Mary Lou, Corinna Corinna, Still, still. I’m still in love with you… Bara gamla godingar alltså.

Och efter konserten blev det kaffe med dopp.

Text och foto: Inger Söderlund

SPF Dalarna
Publicerad 2020-09-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas