Roten – en guldklimp
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten – en guldklimp

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-05-17

Intresset bland klubbens vackra damer var stort att beskåda Lennarts samling av egentillverkade smycken och ringar.

Säsongens sista klubbmöte 12 maj. Sommaren känns nära. Ordföranden Gerhard Cederberg välkomnade ett 50-tal medlemmar liksom en gäst, som förhoppningsvis fann träffen intressant och återfinns i medlemsskaran inom kort.

Först serverades en härlig vårsallad och därefter kaffe och godbitar. Under måltiden presenterades näraliggande aktiviteter och listor fanns vid borden att anmäla sig till bl. a. Fågeskådning 16 maj, lunchtrav 19 maj, Picknick på Norra berget 31 maj, Hemliga resan 14 juni och Oskarsgalan 25 augusti.

Väl förflyttade till aulan välkomnades medlemmen Lennart Andersson att föreläsa om ädla metaller, pärlor, smycken och hur man sköter sina dyrbarheter. Lennart är utbildad guldsmed och har arbetat större delen av livet inom yrket. Han förklarade skillnader mellan olika karatvärden, begreppen äkta och oäkta pärlor, de senare odlade. Och han visade en hel del arbeten han gjort i sitt yrke.

När han kom till instruktionen hur man rengör sina guldsmycken och ringar och förklarade den mirakulösa blandningen av vatten, diskmedel och ammoniak och visade resultat på några medlemmars ringar, då invaderades hans reningsbad av många medlemmars smycken. Det gick därhän att man tidsmässigt förlängde möjligheten att nyttja hans lilla ”bad” genom att parallellt hantera dragningen i det stora vårlotteriet. Sten Moberg och Sonja Almroth skötte den detaljen. Tre fina vinster, skänkta av Lennart, valdes av naturliga skäl av de tre först dragna vinnarna.

Nu blev det så dags för Anders Mähler att med en liten gåva tacka vår medlem för en alltigenom spännande och intressant föreläsning.

Ordföranden uttalade därefter hela styrelsens önskan till alla om en skön och avkopplande sommar och visst – den är nog här.

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-05-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas