Roten firar Lucia
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten firar Lucia

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-12-19

SPF Seniorerna Roten firade Lucia redan 8 december. Klubben har som vana att hålla sina månadsmöten andra torsdagen i månaden och det betydde att soarén genomfördes redan 8 december. Men vad gör det när man har sin hemvist i en av stadens bästa friskolor, Skvadernskolan, och kan ta del av vad skolan erbjuder i olika aktiviteter. Ordföranden Gerhard välkomnade och vände sig särskilt till två gäster, som han hoppades skulle bli medlemmar.

Så efter en välkomstglögg och pepparkakor sökte man sig till aulan och snart fanns två musikanter på plats liksom läraren/dirigenten Kerstin Brandell Svensson luciasången hördes på avstånd i korridoren. Lucia med tärnor, tomtar och stjärngossar, ett tjugotal elever, gled sakta in och intog scenen. Därefter följde ett antal sånger förknippade med julen och när man så småningom tågade ut följdes man av stora applåder från den stora publiken.

Åter i matsalen bjöds julgröt och skinksmörgåsar, kaffe och godis och plötsligt meddelades att tomten via ett SMS aviserat sin önskan att hälsa på och visst var det OK. Det visade sig vara medlemmen Sture och med sig hade han en stor säck fylld med klappar som nissarna Anders och Sten glatt spred ut.

Ordföranden Gerhard passade på att själv tomta och lämna en liten klapp till de sju som ansvarade för klubbens PUB-afton i november, Karin Ingelsson, Britt Eliasson, Lillemor och Erling Hallberg, Sture Selander, Sten Moberg och Anders Mähler.

Britt tog så helt plötsligt mikrofonen och bar en stor korg i ena handen, Hon vände sig till klubbens ordförande och uttryckte medlemmarnas stora tack för allt det positiva som Gerhard som ordförande innebär för klubben.

Gerhard tackade djupt för gåvan och de vackra orden. Han uttalade därefter en önskan till alla om en God Jul och ett Gott Nytt År från sig och hela styrelsen.

Så småningom vandrade man ut i den varma vinterkvällen, och liksom förra året, saknades den vita varan som vi kallar snö och förknippar med julen.

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-12-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas