Roten i Alnö kyrka
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten i Alnö kyrka

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-12-02

Sillbordet blev början till en fantastisk måltid.

SPF Seniorerna Roten i Sundsvall undrar vad som händer med vår Moder Jord? Ännu ett år utan snö vid första advent även om det kom en rejäl mängd i oktober. Men den regnade ju bort nästan lika fort som den kom. Vi får gå ända tillbaka till 2012 och vårt besök i Njurunda kyrka för att notera rekordmycket snö vid denna tid på året.

Alltså besökte klubben detta år Alnö kyrka och lyssnade till både skön musik och sång av kyrkokören och en fin predikan som utgick ifrån att vi alla nu ”fätt en present”.

Efter ett uppskattat kyrkobesök gick färden till Kyrkogatan 24 och Restaurang Bryners Kök, som sedan många år blivit klubbens traditionella plats för att äta ett julbord första advent oavsett vilken kyrka i eller i närheten av Sundsvall som besöks. Välfylld jultallrik följd av småvarmt, dessert, godis och kaffe just här. Men först bjöds man på glögg och pepparkaka och påmindes om kommande luciasoaré 8 december.

Skymningen smög sig alltmer in över staden och när alla vi 30-talet medlemmar lämnade restaurangen möttes vi av en stad som precis började tändas med alla dessa ljus som i juletid ger ett extra sken över gator och torg. Nu är julen här!

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-12-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas