Roten kollar på pippi
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten kollar på pippi

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-05-19

Bättre en fågel i handen än tio i skogen. Ett ordspråk som inte äger sin riktighet om man är ute på fågelskådning. Då vill man hellre se flera olika fåglar. Dock inte de där jättestora som råkade passera vid tre tillfällen och har sin häckningsplats på Midlanda. Plåtkråkor lär vara namnet.

Fågelskådning var precis det som en mindre grupp i SPF Seniorerna Roten ägnade sig åt måndag eftermiddag. Under proffsig ledning av klubbens Elisabeth Carlsson, fågelexpert som också kan allt om blommor, sökte man sig sakta med många stopp ut mot Stornäsets fågeltorn på gråalsön Alnön. På vägen lyssnades och kikades både utan och med kikare på fåglar, lyssnades på läten och tittades på blommor. Och på plats i tornet beskådades ett antal fågelarter i strandkanten. Elisabeth, som för bok över vad hon ser och hör, hade noterat ett 30-tal olika fåglar.

Under en avkopplande fikastund vid rastplatsen passade klubbens ordförande på att framhålla hur lyckligt lottad klubben är med så många experter som kan ställa upp och föreläsa, genomföra olika excursioner m. m. Just nu var Elisabeth aktuell och hon fick ta emot en liten gåva för ett storartat engagemang för klubben.

 

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-05-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas