Roten öppnar året
Landet runt | SPF Västernorrland

Roten öppnar året

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-01-22

Januari och årets första möte i Seniorerna Roten Sundsvall. Då hålls enligt mångårig tradition parentation över bortgångna medlemmar föregående år. Men allt började med att ordföranden Gerhard välkomnade medlemmar och gäster till ett nytt verksamhetsår. Han framhöll att ett årsskifte ofta innebär löften, nya rutiner och nya möjligheter. Det har vi tagit fasta på i styrelsen.

Under den sociala fikastunden med kaffe och härlig smörgås gavs kort info och noterade man sig för några näraliggande aktiviteter, bl. a. föreläsning betitlad ”Försök inte lura mig” 16 februari och resa till Stockholm och teaterföreställningen ”Charley`s tant” 18-20 mars. Snart bjöds man in till aulan.

Där möttes man av två ljus på podiet, symboliserande de medlemmar som under 2015 för alltid lämnat medlemsskaran. Gerhard läste namnet och tände ett ljus för var och en, varefter en tyst minut hölls. Därefter läste Sonja ett stycke passande poesi.

Nu bjöds elva damer ur Sköns kyrkokör att ta plats på scenen och man sjöng under ledning av Ann-Kristin Färnström först några sakrala stycken och fortsatte sedan med en blandad repertoar. Man fick förutom långvariga och ljudliga applåder var sin trisslott som tack för Skönsången.

Lotteridragningen sköttes av Sten och Sonja och många bistods av Fru Fortuna denna första mötesafton 2016. Det bådar gott fortsättningen.

 

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-01-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas