Rotens Oskarsgala
Landet runt | SPF Västernorrland

Rotens Oskarsgala

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-09-02

När SPF Seniorerna Roten Sundsvall nyligen bjöd in till sin traditionella Oskarsgala fylldes festlokalen Träffpunkten i Bosvedjan med glada och förväntansfulla medlemmar.

Ett arbetslag på hela nio personer hade startat, vissa redan klockan 13, för att förbereda. För givetvis är klubben ”självförsörjande” med den restaurangpersonal, som fordras för att genomföra en fest på den norrländska delikatessen. Och klockan 16 började festen.

Först bjöds välkomstdrinkar med tilltugg i foajén där man kunde höra samtal mellan medlemmarna om allt från sommarens höjdpunkter till förväntningar på hösten.

Snart bjöds man till bords och bara burkarna fattades, men som genom ett trollslag bars de in och lukten kittlade i näsan. Äntligen årets delikatess. Burkarna var på bordet dekorerade med årets välfyllda rönnbärskvistar.

Så hälsade ordföranden Gerhard välkommen och presenterade kvällens allsångsledare Britt, som han påstod fått ett erbjudande att leda allsången på Skansen nästa år, sedan det blivit så att Sanna Nielsen plötsligt avsagt sig uppdraget. Och med klubbens egen text för just fermentad fisk på melodin ”Kalle på spången”, öppnades festen. Med flera visor på samma ämne sjöng man så ned i princip varje fisk.

Ett uppdukat kaffebord med goda bakverk producerade av klubbens mästerbagare Anders och Sten fick sedan besök av mätta och belåtna gäster i lång rad.

Under kaffet passade Gerhard på att kalla fram de nio medlemmar, som med både kunskap och fantasi anordnat festen, och överlämnade till var och en tänkbara miljoner om nu Fru Fortuna vill så. Och de applåderades med tacksamhet av alla gäster.

Så följde en utlottning i aftonens stora lotteri där lotterichefen Sten med support av Sonja såg till att spridningen av vinsterna skedde i lagom takt. Grattis alla vinnare!

Nu följde en kort info om bland annat månadsmötet i klubben 8 september och Seniordagen i Sundsvall 13 september kl 10-16 i Tonhallen.

Det är alltid svårt att till en helt egenarrangerad fest köpa in rätt antal och mängd av olika produkter. Hellre för mycket. Och visst fanns en hel del oförbrukat, inte ens öppnat. Ostar, messmör, öl i 6-pack, tunnbröd, några Oskars och mycket annat, allt samlat på ett bord. Och det var nu Britt visade ännu en av sina talanger och tog hand om ”restvarorna” i en väl genomförd auktion.

Klockan hann bli bortåt åtta på kvällen när man vandrade ut i den sköna sensommarvärmen med ännu ett minne av en fantastisk Oskarsgala i Roten.

 

SPF Västernorrland
Publicerad 2016-09-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas