Säsongens första skidåkning
Landet runt | SPF Dalarna

Säsongens första skidåkning

SPF Dalarna
Publicerad 2016-12-16

Fantastiska spår, bra glid, vackert väder och stor uppslutning – vad mer kan man önska!

Glidet var perfekt denna dag. Glidprovet från höjden efter Igeltjärn ner mot vägen gick till och med en bit upp på vägen. Där på höjden har man satt upp en stolpe med ett namn på platsen: ”Höjden Igeltjärn”. Jag hann se två andra stolpar: ”Br Anderssons kulle”, efter Åltjärn och ”Kolbotten” efter 8:ans vändning. Väldigt trevligt inslag tycker jag.

Vi var 13 personer från SPF Seniorerna Falun som träffades vid Stångtjärnsstugan. Det är tangerat rekord. Alla spåren var uppkörda – Järnhatt och även 13:on med Långa backen. Långåkarna åkte till Järnhatt och fram till Långa backen börjar, åtminstone Ola Hedlund. Mats Isberg började med att säga att han hört att det skulle vara mycket gräs i spåren, så han skulle bara åka runt Stångtjärn, men han ändrade sig flera gånger och till slut vände han först vid Järnhatt. Dessutom träffade och pratade han med Hanna Falk, som tränade i samma spår som oss.

Vi som var med vid detta tillfälle var Annika Skoog, Bodil Nordström, Gerd Andersson, Gustav Boklund, Inga-Lill Holm, Inger Olevik, Kristina Holmberg, Lars Tysk, Leif Eriksson, Mats Hiertner, Mats Isberg, Ola Hedlund och Sigge Gustafsson. Säg till om jag tagit fel på någon!

De kommande två onsdagarna har jag inte möjlighet att vara med. De som kan, träffas vid Stångtjärn kl 9:30 på onsdagarna. Mats Isberg lovade att försöka rapportera deltagarna till mig. Och jag räknar med att kunna skicka något mejl per vecka i alla fall.

Klicka här för fler bilder.

Lycka till
Mats

SPF Dalarna
Publicerad 2016-12-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas