Säsongsavslutning i strålande höstväder
Landet runt | SPF Dalarna

Säsongsavslutning i strålande höstväder

SPF Dalarna
Publicerad 2017-09-29

Onsdagen den 20 september hade vi den formella avslutningen av Samuelsdals pensionärsgolf i Falun. I det kyliga men vackra höstvädret kom hela 51 seniorer till start, värmde upp på rangen och anmälde sig på lottningslistan. Med så många spelare blev det nio lag med sex spelare i de flesta och tre lag med fem.

Stämningen var god och skratten många, när lämmeltåget av golfare drog iväg mot de olika starthålen. Snart hördes glada rop, när någon fått i en efterlängtad birdieputt. Mitt lag fick en kanonstart med fyra birdies på de fem första hålen! Janne Hedmans och Erik Nirs puttar var glödheta och gick i hål utan tvekan.

Vi började fundera på nytt banrekord och var mycket nära att få i ytterligare en tvåa, men missade knappt och fick nöja oss med par på övriga hål. Slutresultatet blev alltså en fin 23-runda, fyra slag under idealresultatet och en säker seger före två andra lag på 25. Laget bestod av Gun Britt Åman, Britt-Marie Carlsson, Eric Nirs, Hans Kinell, Jan Hedman och undertecknad.

På andra plats kom Leif Sjöblom, Birgitta Gustafsson, Monica Kilström, Sven-Olof Sand, Lars Holmberg och Björn Ristner med 25 slag. Samma resultat hade även tredje laget med Lars-Göran Pettersson, Elisabet Walinder, Agneta Sommar-Sand, Lars-Åke Jansson, Curt Sjödahl och Hans Troedsson.

Tävlingen närmast hål 10 vanns av Rigmor Kierkegaard på 9.85 m respektive Tord Halvarsson med fina 1,03 m.

SPF Seniorerna Falun bjöd på ”golftårta” vid den efterföljande kaffestunden med prisutdelning. Säsongen sammanfattades med statistik och pressklipp. Pensionärsgänget har spelat 20 omgångar med genomsnittligt 43 deltagare och totalt 861 personer. Sammanlagt har vi pensionärer under sommaren gått ca 258 mil. Ganska bra friskvård, eller hur? Att vi dessutom har haft trevlig samvaro är en extra bonus.

Stort TACK till alla som deltagit med gott och glatt humör! Tack till Lars-Erik Måg för fin assistans! Tack till Christina och Sofie med personal på Pensionatet för god och trevlig service! Tack till Samuelsdals GK, Lasse, Jocke, Anders och alla andra som gör banan till den bästa och trevligaste i Dalarna!

Text Sven Olsson, foto Björn Ristner

SPF Dalarna
Publicerad 2017-09-29
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas