Sillfest i Tibble bystuga
Landet runt | SPF Dalarna

Sillfest i Tibble bystuga

SPF Dalarna
Publicerad 2017-08-28

Hundratalet sillälskande SPF-are från Leksand invaderade Tibble bystuga härom dagen. Att höstens upptakt med glödstekt sill och kakfrossa är populär går inte att ta miste på. Utöver de hundra fanns också omkring femton medlemmar på kö utan att få en efterlängtad plats vid de dukade borden.

Fem av gubbarna var fullt sysselsatta med att glödsteka sill och tolv av de kvinnliga medlemmarna hade bakat lika många sorters kakor.

– Den här typen av arrangemang kräver att många hjälps åt, kunde föreningens ordförande Eva Jonsson konstatera i sitt välkommen till höstens verksamhet.

– Men det har vi inte några större problem med, snarare är det så att vi måste vara noga med en bra organisation. Tack till alla er som gjort den här eftermiddagen till glädjefylld upplevelse.

Föreningens digra program för hösten presenterades. Närmast på tur står ett studiebesök på Västanviks folkhögskola och utflykt till en av fäbodarna i Siljansnäs. Utflykten sker med egna bilar ända in på fäbodtunet och är till för dem som inte kan delta i de skogs- och fäbodvandringar som arrangeras tillsammans med Friluftsfrämjandet.

Den populära Caféorkestern underhöll och spelade också till dans.

Text: Bengt Borkeby, Bild: Stig Jakobsson

SPF Dalarna
Publicerad 2017-08-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas