Skidåkning i Sörskog för SPF Seniorerna Falun
Landet runt | SPF Dalarna

Skidåkning i Sörskog för SPF Seniorerna Falun

SPF Dalarna
Publicerad 2022-02-16

Samling på Lugnetparkeringen kl 9 i tisdags 11 januari för samåkning till Sörskog – vilket kaos det var. Kön för Covid-testningen sträckte sig ända ut på Lugnetleden! Ola Hedlund och jag var de enda som var fräcka nog att köra förbi kön in på den vanliga parkeringen! De andra fick åka på egen hand upp till Sörskog. Vi blev åtta skidåkare den här tisdagen.

Det var riktig vinter där med mycket snö. Så här (se bilden) ser det ut där det är öppet uppåt, så att snön kan komma ner till marken. Spåren går ju också på ställen där skogen står tätt och där sticker blåbärsriset upp på sina ställen. Man har satt upp nya skyltar, både ute i spåren och som karta vid starten.

Det finns ju många slingor att välja och man kan gena mellan spåren på många sätt. Alla spåren var uppkörda, men Koltjärnsberget-slingan stängdes av när vi tänkte åka den. Det gick för fort i nerförsbackarna sa Bengt Lock, en av spårarna, som stängde av med en grantopp.

Två av herrarna valde dagens kortaste variant, 4,5 km. En av damerna åkte 12 km först, men tyckte det var så roligt, så hon fortsatte åka!

Alla åker i eget tempo, så man kan vara med, även om man bara åker någon km.

Den allmänna meningen var att vi skulle fortsätta med dessa skidutflykter, men att  det är viktigt att hitta någonstans där man kan fika tillsammans efteråt.

Är det några, som är sugna att åka Stafett-Vasan, så hör av er!

Hälsningar
Mats Hiertner

SPF Dalarna
Publicerad 2022-02-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas