Skidåkning vid Stångtjärn 11 januari
Landet runt | SPF Dalarna

Skidåkning vid Stångtjärn 11 januari

SPF Dalarna
Publicerad 2017-01-12

Plaskigt och blött nere i stan och en väderprognos med plusgrader, hård blåst – då blir jag nog ensam uppe vid Stångtjärn. När man så åker förbi Slätta och svänger av Ingarvsvägen och upp mot Lövberget, så blir vintern bättre pö om pö. När jag kommer upp till Stångtjärn är det fem entusiaster från SPF Seniorerna Falun där.

När vi så började åka var det helt fantastiska förutsättningar. Ganska hårda spår med lite nysnö i. Gerd valde att åka till Grycksbo, längs Gamla Fruns väg och hon fick de allra bästa spåren. De gick på plogvallarna och var riktigt djupa och fina! Hon kom att lura Ola, som inte tänkte åka så långt, men när han aldrig mötte Gerd åkte han ända till Järnhatt och vände.

Själv hade jag hundvalpen Ziri med mig och åkte 6:an. Ziri sprang första och sista kilometern och däremellan satt hon på min rygg.

​Jag kom tillbaka till fikastugan först, sedan kom Lars. Han hade sett vildsvinsspår som gått i skidspåren efter att jag åkt där!! Då var det ju nästan att man kunnat se dem!
Nu ska det bli kallt, så nu kan vi väl hoppas på skidåkning varje onsdag. Gerd önskade två lag till StaffettVasan för att få plats, men som sagt mest deltagande ger första tjing på platser!

Hur är intresset då?

Jag räknar med att åtminstone följande är intresserade: Bo, Ola, Gerd, Mats Isberg, Leif, Kristina och jag själv. Bo sa att Kalle Bergström eventuellt var intresserad att åka med oss.
Hur är det med alla er andra – hör av er om ni vill åka, så vi kan se om det är möjligt med två lag.

Hälsningar
Mats Hiertner

SPF Dalarna
Publicerad 2017-01-12
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas