Skrattfest hos skurupsseniorerna
Landet runt | SPF Skåne

Skrattfest hos skurupsseniorerna

SPF Skåne
Publicerad 2018-03-22

Skratten ekade och applåderna dånade när Karin Brunk Holmqvist, känd för sina böcker med miljöer från Österlens byar och befolkade med många fiktiva invånare, greppade mikrofonen i Skurups Folkets Park när SPF Skurup höll månadsmöte den 21 mars.

Karin var huvudperson på månadsmötet och hennes popularitet märktes. Totalt fanns det 230 personer på plats, om vi ska tro SPF:s ordförande Kjell Bengtsson och han brukar veta vad han talar om.

Karin Brunk Holmqvist är en högt älskad författare med en och en halv miljon sålda böcker bara i Sverige.  Numera finns hennes böcker utgivna också i Tyskland, Frankrike och i våra grannländer. Vi skåningars hjärtan klappar lite extra för hennes böcker eftersom inramningen till hennes kluriga persongalleri är vårt kära Österlen och byarna där.

Karin talade om sitt författarliv, som började först när hon var 53 år, och som nu är fyllt av skrivande och föredragsturnéer. Hon bjöd på små utdrag ur sina mustiga, jordnära romaner där man mitt i alla dråpligheter ofta känner igen både sig själv och andra. Vi fick också lyssna till ett smakprov från hennes nya bok som kommer ut i september. Tango i Tabernaklet heter den.

Månadsmöten ska ju inte bara bjuda på fika och skratt. Den här gången fick vi lyssna till ett mycket informativt föredrag om Framtidsfullmakter. Karolina Kronvall från Skurups Sparbank berättade om den nya fullmakten och om vad som kan ingå.

SPF Skåne
Publicerad 2018-03-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas