Skurups seniorer på Mallorca
Landet runt | SPF Skåne

Skurups seniorer på Mallorca

SPF Skåne
Publicerad 2018-09-25

En gång om året åker seniorer från SPF Skurup på en längre resa och I år gick resan till Mallorca. Vi bodde ett stenkast från strandpromenaden på hotell Roc Leo och kunde njuta av både Medelhavet och ett fantastiskt poolområde.

Bäst var ändå utflykterna. Första dagen ägnades åt Palma, där höjdpunkterna var Joan Miro-museet och den imponerande borgen Bellver. Många trappor och trötta fötter och mycket godis för ögonen.

Dan därpå var gick färden till staden Andratx och dess hamn. Sedan vi avundsjukt betraktat kändisarnas lyxvillor och båtar gav vi oss upp i bergen till Centro Cultural. Dit kom en dansk konstkännarer Jakob Asbaek och hans hustru Patricia, blev förälskade i landskapet och byggde ett hus där. Nu har deras förälskelse med bidrag från vänner och konstälskare resulterat i en magnifik konstsalong. På 4 000 kvadratmeter visas samtida konst. Hit kan lovande konstnärer komma för att bo och arbeta med sin konst. I den vackra byggnaden hålls också olika evenemang som bröllop, modevisningar, konserter etc. Vi fick också titta in i parets egna hus, en fantastisk byggnad som tydligt berättade att här bor en estet.

En annan utflykt gick med veterantåg till Soller och vidare med museispårvagn till Porte Soller. Utsikterna kan man dö för! Vi vandrade runt ibland doftande apelsinträd och fick lära oss laga marmelad med hjälp av plantagens proffs.

Inget Mallorcabesök utan en tur till Drakgrottorna, men först provade vi viner hos en av Mallorcas största producenter José L Ferrer. Efter en rundtur vet vi nu precis hur man producerar kvalitetsvin. Sedan dök vi ner i grottorna via ett otal trappsteg och fick lyssna på en Chopinkonsert, framförd från en båt som gled runt på den underjordiska sjön.

Resans sista utflykt gick till Valldemosse, där en svårt sjuk Frédéric Chopin och hans kärlek George Sand tillbringade några vintermånader 1838. Vi besökte det tidigare kungliga palatset Real Cartuja där paret bodde och fick lyssna till en konsert. Valldemose, Moses dal, måste vara en av Mallorcas vackraste platser och då är konkurrensen stenhård!

Förutom allt det här hann vi bada, sola, shoppa, umgås och äta en massa god mat.

Lena Persson

SPF Skåne
Publicerad 2018-09-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas