SPF Club 230 i Staffanstorp har haft sin jubileumsfest i Boklunden
Landet runt | SPF Skåne

SPF Club 230 i Staffanstorp har haft sin jubileumsfest i Boklunden

SPF Skåne
Publicerad 2016-05-25

Vi har firat  vår förenings 40 år med en rungade fest som inleddes med ett glas bubbel i restaurangens blomstrande trädgård där vi också fick en stund att mingla runt – vädret var verkligen på vår sida.

Därefter var det dags att ta plats vid festligt dukade bord där 144 medlemmar placerades. Vår ordförande Anneli af Klinteberg hälsade välkommen och därefter serverades en timbal på gös och lax med dillvända räkor och hummercreme samt hustes kuvertbröd. Huvudrätten bestod av örtstekt tuppbröst med madeirasky, ugnsbakade rotgrönsaker och råstekt purjolökspotatis. Goda viner förhöjde den goda maten ytterligare.

Tuppen kom från Tockafarmaren, som också levererat till Nobelmiddagar 2007 och 2009!

Middagsmenyn avslutades med Glassbomb Napoleon och färsk fruktsallad och hembakat flarn. Glassbomben  presenterades som ett mindre fyrverkeri!

Toastmaster under middagen var Åke Hermansson som såg till att det blev variation av sånger, tal och musikunderhållning av Dinos ensemble.

Gunnel Ljungberg, som varit med på samtliga jubileumsfester, sjöng en visa med egenkomponerad text, vilket gjord succé.

Ulla Persson, tidigare ordförande, berättade om ur det var att komma med i en förening som  vid starten 1976 bestod av ett tiotal medlemmar och hur roligt men också ibland jobbigt det varit att följa föreningens utveckling fram till idag. Ytterligare en fd ordförande som talade var Kjell Nexbo. Han berörde bl.a. hur man under hans tid påbörjat insamlingen till en hjärtstartare – den som nu finns i vår klubblokal. Lena Persson, som varit ordförande men nu är vice, fullföljde hjärtstartarlinjen genom att berätta att man nu arbetar för att alla funktionärer ska få utbildning i hur man hanterar denna apparat. Hon kunde också meddela att föreningens medlemstal under hennes ordförandetid passerade 1000-talet och att vi nu också ingår i Föreningsalliansen (FAS) vars syfte är att kommunicera med kommunens företrädare.

Distriktsordförande Peter Lindgren överlämnade en gåva från distriktet och stod också för ”tack för maten talet”.

Det blev sedan flitig dans till populära Dinos toner – och sist men inte minst kaffe med husets hallontårta. En tårta med så strykande åtgång så köket fick leverera tre extratårtor utöver de beräknade!

Kvällen kan summeras med ett ord – succé – så stort tack till alla våra medarbetare som lagt ner så mycket arbete tillsammans med Boklundens personal.

SPF Skåne
Publicerad 2016-05-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas