SPF Herrevad samlades för att göra Insektshotell
Landet runt | SPF Västmanland

SPF Herrevad samlades för att göra Insektshotell

SPF Västmanland
Publicerad 2019-04-10

SPF Herrevad samlades hemma hos Marie och Lars Westling för att göra Insektshotell, det blev stor tillströmning av deltagare så vi fick dela i en förmiddag och en eftermiddags grupp totalt gjorde vi ett 30 tal hotell. Stommarna fanns tillsågade så de var fram med skruvdragarna som fungerade sisådär då de med batteri snar la av, men vi hjälptes åt så det fixade sej.

Varför gjorde vi hotellen, det fattas boplatser åt våra små insekter och solitärbin som det finns cirka 250 olika arter av,de samlar pollen från många olika växter tillsammans med humlorna är de de viktigaste pollinerare i trädgården. Hotellen fyllde vi med kottar-mossa- bambupinnar mm,vi borrade även hål i björkskivor till bina i olika storlekar, sist satte vi nät framför så att fåglarna inte kommer åt att äta.

För att även hjälpa småkrypen kan vi tänka på att odla blommor, inte klippa gräset överallt utan spara där vilda blommor växer.

När man sätter upp dessa ska de inte sitta högre än 1-1,5 m högt i öster-söder läge. Alla hade ett hotell med sig hem sen då återstod bara målningen.

Text och bild Marie Westling

 

SPF Västmanland
Publicerad 2019-04-10

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas