SPF Kiruna höstupptakt
Landet runt | SPF Norrbotten

SPF Kiruna höstupptakt

SPF Norrbotten
Publicerad 2018-09-13

13 st deltagare äntrade Fjällbussen vid Kiruna busstation på måndagsmorgonen.
Målet var Nikkaluokta och höstupptakten. Resan gick från lätt duggregn vid starten till sol som lyste på fjällsidorna i glödande höstfärger.

Efter ankomsten vandrade gruppen upp till Nikkaluokta kapell som ligger på en höjd med milsvid utsikt mot Kebnekajsefjällen. Ingemar Johansson berättade om kapellets historia och intressanta detaljer i kyrkorummet. Kapellet var en gåva från De Lappländska Fjällkarlarnas klubb och invigdes den 16 augusti 1942.

Nu var det dags för lite lekamlig spis och stegen styrdes mot restaurangen där vi kunde avnjuta välsmakande lunchrätter med samisk anknytning. Rörelse i form av en tipspromenad är ju bra, både för ”knoppen och kroppen”, efter ett sådant näringsintag.10 st kluriga frågor var placerade i terrängen. Livliga tankeutbyten och skratt hördes från deltagarna. Rättning av svaren och prisutdelning följdes av allmän samvaro och promenader i det vackra för-höstvädret.

Bussresan mot Kiruna gjordes i gott sällskap med återvändande fjällvandrare från Kungsleden och Kebnekajse. Vår utflykt kunde sammanfattas som mycket lyckad.

Bengt Josefsson

SPF Norrbotten
Publicerad 2018-09-13
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.