SPF Mora på cykelutflykt till Mellersta Selbäck
Landet runt | SPF Dalarna

SPF Mora på cykelutflykt till Mellersta Selbäck

SPF Dalarna
Publicerad 2016-09-02

Ett 60-tal seniorer samlades vid Ishallens entré i Mora för att där få ett startkort med 12 frågor på. Frågorna var utplacerade efter vägen till Selbäck ,så det blev många stopp innan vi nådde målet. En del frågor var lätta medan andra var svårare så det gällde att gnugga geniknölarna. Ville man inte cykla så gick det lika bra att köra bil dit. Vätskekontroll fanns också efter vägen. Väl framme vid fäboden hälsade Friskvårdskommitténs Affe Björkman oss välkomna och bad oss sitta ner och lyssna till musikunderhållningen med Ruth och Göran som hade extra komp med sig. Lotter fick vi även köpa i form av pingisbollar med nr på. De skrivs upp på en lista med både nr och namn på de som köpt bollarna. Dessa bollar slängdes sedermera ner i ån, som rinner förbi fäboden. Den boll som först kommer fram till den lilla bron, är den som vinner högsta vinsten och det var många vinster i detta lotteri
Efter detta blev vi bjudna på varm korv med bröd och även kaffe med hembakade bullar till.
Men kunde även roa sig med hästskokastning eller bara sitta och trivas och njuta i det vackra vädret. Det fanns även en dansbana där man kunde dansa till de duktiga musikerna. Affe Björkman påminde om sillfesten i Nusnäs den 15 september och tog emot anmälan redan idag.
Innan vi började hemfärden så tackade ordf. Stig Sjöholm Friskvårdskommitténs. Affe Björkman med personal, som ordnat med denna friskvårdsdag där allt klaffade så bra. Han tackade även alla som kommit hit till Selbäck och puffade för nästa medlemsmöte på Majstångsbacken den 7 september, då Orsa Dragspelsklubb underhåller.
Vid pennan
Ing-Mari Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2016-09-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas