Landet runt | SPF Västmanland

SPF-resa till Oslo-Skagen-Köpenhamn

SPF Västmanland
Publicerad 2016-06-17

Vårens sista aktivitet i programmet för SPF Seniorerna. Köpingshus gick av stapeln i slutet av maj till våra grannländer. Resan hade föregåtts av en studiecirkel på tre sammankomster för att vi skull bättre förberedda på vad som skulle komma. Då var det först en liten historielektion om Norge och sedan en hel del om Vigelandsanlegget. Det blev en av höjdpunkterna i programmet när vi fick vandra runt alla statyer under sakkunnig vägledning. Besöket i Oslo inleddes med en kortare rundvandring i staden och besök på det fina rådhuset.

Färden till Skagen gick via färja mellan Oslo och Fredrikshavn med en härlig middagsbuffé. Väl i Danmark gick bussfärden till Skagen och vi åkte med Sandormen ända ut till Grenen där de båda haven Skagerack och Kattegatt möts. Vädret och ljuset gynnade oss, och att gå med fötterna i de båda haven kändes bra. Därefter följde ett  besök på Skagenmuseet fär vi fick tillfälle att se hur Skagenmålarna tolkat ljus, familjeliv, det hårda arbetet som fiskare . Vi förundrades och fascinerades att bilderna. Här  kunde vi stanna länge och bara njuta. Den egna tid vi hade till vårt förfogande ägnade vi till promenader, cykelutflykter, god mat mm.

Den tredje dagen fortsatte bussen söderut på Jylland där vi åkte över både Lilla och Stora Bältbron för att göra uppehåll i Odense och besöka HCAndersens museum eller barndomshem och inta en härlig dansk lunch Därefter fortsatte vi till Köpenhamn, kvällen på Tivoli för dem som de ville eller egna aktiviteter. Vackert och bra väder gör att resorna blir så mycket bättre, så när vi efter en spännande busstur med duktig guide i de nya stadsdelarna på började hemresan mot Sverige på söndagen kom regnet – men då satt vi i bussen.

När vi närmade oss Köping fick våra duktiga reseansvariga, chauffören och reseledaren välförtjänta applåder och tack för ett fint och mycket lyckat arrangemang. Vi kommer gärna med på flera resor.

Barbro Broman

 

 

 

SPF Västmanland
Publicerad 2016-06-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas