SPF Seniorerna Falun i StafettVasan
Landet runt | SPF Dalarna

SPF Seniorerna Falun i StafettVasan

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-04

Det blev två lag från SPF Seniorerna, som genomförde StafettVasan på ett utmärkt sätt. Lagen bestod av: Ola Hedlund, Mats Hiertner, Birgitta Johansson, Mats Isberg och Calle Bergström i Lag Ett. Lag Två var: Gustav Boklund, Bo Marklund, Olov Färnkvist, Leif Åkerblom och Mats Rudert i tur och ordning på de fem sträckorna.

På bilden är hela gänget samlat utanför SPF-kontoret vid uppladdningen (Olov Färnkvist saknas, då han hoppade in som reserv för Kristina Holmberg, som blev förkyld):Vi hade ett fantastiskt väder; solsken, medvind och någon grad kallt. Fina spår, men lite svårvallat; några kunde haft bättre glid, men jag hade som vanligt mest problem med fästet.Det var väldigt jämt mellan lagen fram till sista sträckan, där första lagets kanon, Calle Bergström, såg till att det blev nästan en halvtimmes skillnad. Sluttiderna blev 6:48 resp 7:14, med placeringarna 1 172 resp. 1 512 bland de ca 2 000 lag, som gick i mål.

Vi åkte från Falun i tre bilar: första och andra sträckan åkte kl fem på morgonen. På StafettVasan kan man starta antingen kl. sju eller kl. nio och vi hade den senare starten, som tur var.

Sträcka tre hade en egen bil, som man parkerade på startplatsen i Oxberg, därifrån det går gratis bussar till och från alla startplatser. Sträcka fyra och fem gjorde på samma sätt i en bil.

Det blir en del väntan här och där under dagen, men man kan ha tur och träffa bekanta. Bo och jag väntade i Mångsbodarna och började prata med en ung dam med Falu IK på mössan. Det visade sig vara Anna Kallur, som växt upp som granne till mig i Varggården och som umgicks med Bosses barn! Sedan träffade jag Bodil Halvarson, Evas dotter. Dessutom hittade jag på den göteborgare, som jag hade sällskap med på sista sträckan förra året från Eldris till Mora! I caféet satt dessutom Anders Westlund och Kalle Match.

Det var väldigt trevligt med två lag, så man hade sällskap till varje sträcka. Logistiken fungerade riktigt bra i allmänhet. Calle åkte dock fortare från Hökberg än bilen med hans kläder gjorde, så han fick vänta en kvart innan han kunde ta bussen till duscharna. Dagen avslutades traditionsenligt med medaljutdelning och en hamburgare på MAX.

Det var flera som aldrig åkt något av ”Vasaloppen” tidigare, men alla tyckte det var så trevligt att man gärna gör om det.

Klicka här för fler bilder.

Mats Hiertner

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-04

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas