SPF Seniorerna Falun på 60plusmässan – succé på nytt!
Landet runt | SPF Dalarna

SPF Seniorerna Falun på 60plusmässan – succé på nytt!

SPF Dalarna
Publicerad 2018-10-29

Så har då 60plus-mässan i Lugnets sporthall på nytt lockat mängder av intresserade seniorer. Årets upplaga slog tidigare rekord och hade 75 utställare och ca 3500 besökare, som minglade kring montrarna, tog paus i serveringen och lyssnade på ett varierat utbud av föredrag.

Utställarna representerade många teman och ett av dem var hälsa med representanter från gym, apotek, optiker, tandhälsa m.fl. Att seniorer gillar att resa märktes tydligt med lockande erbjudanden om flyg-, buss- och båtresor såväl nära som fjärran. Besökarna bjöds på modevisning och i hallen fanns jackor, jumprar, sidenkläder, bambuvaror m.m. till försäljning. Man kunde också lära sig att variera och knyta sin sjal på olika sätt. Nytt i år var att gymnasieelever erbjöd gratis make-up och hårstyling. En annan nyhet för många var säkert också hjälpmedlet promenadskoter, som samsades med ett antal glänsande bilar av senaste modell.

Föreläsningarna lockade mycket folk och den vältalige Björn Hellberg var en uppskattad gäst på onsdagen. Torsdagsgästen Malcolm Dixelius kunde tyvärr inte dela med sig av sina reseminnen som planerat, eftersom tåget inte kom fram i tid. Alexandra Charles, grundare av 1,6 och 2,6 miljonersklubben, hade som tur var tagit bilen till Falun. Hennes föredrag om kvinnohälsa lockade storpublik. Åhörarna fick dels goda råd om hur livsstilen kan påverka vår hälsa och välbefinnande, dels information om hur viktigt kvinnoperspektivet är i medicinsk forskning.

SPF Seniorerna i Falun var som vanligt på plats och många besökare visade intresse för vår förening, så många att lagren av informationsmaterial fick fyllas på till dag två. Ett knappt tjugotal nya medlemmar tillkom under mässan och många besökare tog med sig information hem.

Arrangörerna Laila Fridh och Pia Brunell var mycket nöjda med årets mässa och på frågan om något är utmärkande för just Falun kom svaret snabbt att det är de mycket positiva besökarna. Stämningen här är ovanligt god och besökarna verkligen intresserade av att ta del av utbudet, speciellt av allt som rör hälsa. Laila och Pia ser nu fram emot nästa års mässa och hoppas då på lika positiva besökare.

Klicka här för fler bilder.

Barbro Carnehag

SPF Dalarna
Publicerad 2018-10-29

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas