SPF Seniorerna Faluns golfmästerskap – en het tillställning
Landet runt | SPF Dalarna

SPF Seniorerna Faluns golfmästerskap – en het tillställning

SPF Dalarna
Publicerad 2019-06-12

Bilden: Massor av golfande pensionärer värmer upp på range och övningsgreen vid Samuelsdals golfbana inför årets SPF-mästerskap. Foto: Sven Olsson

Fredagen den 7 juni avgjordes 2019 års SPF-mästerskap för Falun med 56 anmälda deltagare varav 53 kom till start. I damklassen startade 13 golfande ladies och i herrar A 19 gentlemen med handicap under 20,0 och i herrar B 21 st.Klassmästare efter handicapavdrag samt scratchmästare damer och herrar med bästa bruttoresultat korades. Dessutom fanns en individuell tävling där det gällde att landa bollen så nära hål 10 som möjligt på utslaget.Tävlingsledarna Sven Olsson och Hans Thors informerade om regler och lokala bestämmelser samt delade ut en PM med info om tävlingen och prick kl 09.00 blåstes fanfar i jakthorn för så kallad ”kanonstart” på olika hål. Med en sådan spelform kommer alla in samtidigt efter fullbordad rond och prisutdelning kan hållas så fort alla resultat matats in i golfens IT-system, den s.k. GIT:en.

Vädret var tryckande och kvavt med en beslöjad himmel, som under en dryg halvtimme vid 12-tiden lät ett lätt svalkande duggregn falla över svettiga golfare.

Vid ett dignande prisbord konstaterades att många bra resultat uppnåtts och att en dam och sju herrar gått på banans par eller under. Bäst av alla med nettoresultatet 59 slag var Hans Engström i herrar B.

Scratchmästare bland damerna blev Gunilla Svensson med brutto 76 slag och bland herrarna Mats Neubauer med fina 72 slag. Klassegrare blev i damklassen Gunilla Svensson, i herrar A Jan Owe Gunnarsson och i herrar B Hans Engström. Närmast hål-tävlingen vanns av Gunilla Svensson med 13,30 m och av Chester Bernsten med 2,96 m.

Elva av damerna och 27 av herrarna erhöll priser i forma av glastroféer, golfbollar, presentkort och andra föremål.

Sven Olsson
Tävlingsledare

SPF Dalarna
Publicerad 2019-06-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas