SPF Seniorerna Finspång
Landet runt | SPF Östergötland

SPF Seniorerna Finspång

SPF Östergötland
Publicerad 2021-11-17

Måndagen 15 november samlades drygt 100 medlemmar för att genom Bertil Fröberg, en ättling till grundaren John Fröberg, få del av historien om människan bakom företaget.
John Fröberg föddes den 30 augusti 1859 i Svanesund på Orust i Bohuslän. 1873 kom han till Lotorp straxt norr om Finspång som bodbiträde i en handelsbod.
1879 grundade John Fröberg från Finspång Sveriges första postorderhandel, men redan 1877 började unge John Fröberg att som sidoverksamhet trycka visitkort i en handpress.

Bertil Fröberg guidade oss genom historien, med bildspel och föredrag, om företaget AB John Fröberg som än i dag ligger i Lotorp och fortfarande frodas om än i andra händer än familjen Fröberg. En mycket intressant och ett stycke industrihistoria blandat med ett mycket intressant livsöde.

Medlemsmötet avslutades traditionellt med att vår eminenta kaffegrupp dukade upp kaffe, bulle och kaka samt lotterier där, vår likaledes eminenta lotterigrupp, hade komponerat dagens tema som var Grönt, dvs grönsaker mm.

Dagen avslutades med att många leende medlemmar vandrade ut i höstmörkret, dock upplysta av eftermiddagen föredrag.

Text och foto: Lars Johansson

SPF Östergötland
Publicerad 2021-11-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas