SPF Seniorerna Herrevad
Landet runt | SPF Västmanland
Foto Lasse Pettersson på bilden Sylvia Söderlund får sin bok singerad av Stig

SPF Seniorerna Herrevad

SPF Västmanland
Publicerad 2016-11-08

SPF Seniorerna Herrevad hade bjudit in Stig Fredriksson Stockholm tidigare bland annat utrikeskommentator på Aktuellt, SVT, Rysslandskännare .författare mm föreläste om ”Vad rör sig i huvudet på Putin”.

Det var många som  kom ca: 90 pers son var intresserade av att lyssna  på det aktuella ämnet. Stig berättade om sin brevväxling med Nobelpristagaren Alexander Solzjenitsyn som satt i fängelse som var både svår och krånglig.

Ryssland är ett relativt öppet land, men klass skillnaden blir större och medelklassen har fått det sämre, vi märker av det i färre turister som kommer hit.

Värden är osäker på vad Putin kan ta sig till, han växte upp som enda barnet och var en värsting  på gatan slogs mycket, han är en mästare på att manipulera människor han träffar o omger sig med. Någon har sagt att Putin har de kallaste ögon man någonsin sett hos en människa. Omvärde måste vara vaksamma på den upprustningen som pågår i Ryssland.

Vad kan komma att hända med gasledningen, dom kommer att ha stor makt med den. Om Putin kommer att sitta kvar på tronen  vid valet 2018 är det ingen som vet, själv säger han inget.

Att förstå Putin är inte desamma som att  förståelse för honom. Efteråt blev frågorna många som Stig svarade på. Det var en mycket intressant eftermiddag vi fick. Sedan signerade han sina böcker

Vi avslutade med kaffe+smörgås, under fika fortsatte frågorna, sedan tog Stig tåget tillbaka till Stockholm.

Marie Westling   

 

 

SPF Västmanland
Publicerad 2016-11-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas