SPF-Seniorerna höll Distriktsstämma på Moraparken
Landet runt | SPF Dalarna

SPF-Seniorerna höll Distriktsstämma på Moraparken

SPF Dalarna
Publicerad 2016-04-11

Daladistriktets årsstämma ägde rum den 7 april på Moraparken. Ett 20-tal lokalföreningar från hela Dalarna hade samlats där. Tillsammans blev det ett 100-tal personer. Stämman började med registrering av ombud och direkt efter detta blev det underhållning med Inger Boström och Björn Wass. Det är två mycket rutinerade musiker som spelat ihop på både 70- och 80-talet. De började med en låt som heter
Jag är med när våren står i blom och den nästkommande var Årets första blomma.
Björn presenterade sedan Evert Sandins Stora Daladansen och efter den sjöng Inger Boström Små nära ting. Det blev en halvtimmes underhållning med flera härliga låtar och som uppskattades av publiken.

Nästa inslag blev SPF-ordf. Stig Sjöholm, som hälsade alla välkommen till Mora, samtidigt som han i sin tur hälsade kommunalrådet Anna Hed välkommen upp på scen. Anna Hed tackade för att hon fick komma till oss och hon hade en del information att komma med. Hon är stolt över kommunen som har ca 20.000 invånare. Hon rekommenderade oss att besöka Zorngården och Zornmuséet exempelvis efter mötet idag. Hon nämnde även Hårkullorna som vandrade ut ifrån Våmhus och gick ända bort till Ryssland med sina hårarbeten. Anna informerade också om Vasaloppet och alla lopp som går under veckan. Nästa år blir det ett nytt lopp. Nattvasan, då man åker två och två och med pannlampor. Hon kämpar också för att Mora skall få tillbaka Skattekontoret.

Efter all denna information var det dags för själva stämman. Distriksordförande Lennart Nilsson öppnade stämman där Maj-Lis Burtus satt som ordförande och Anita Holknekt Andersson som sekreterare. Så följdes de sedvanliga årsmötesförhandlingarna. Det blev en del avtackningar av några personer innan stämman avslutades. Ordf. Maj-Lis Burtus och sekr. Anita Holknekt Andersson förärades med en vacker vårbukett för sitt arbete denna dag och hela styrelsen fick var sin ros som tack för allt jobb de gjort under året.
Ing-Mari Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2016-04-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas