Landet runt | SPF Västmanland

SPF Seniorerna Köpingshus har haft årsmöte

SPF Västmanland
Publicerad 2019-02-12

Ett stort antal medlemmar fyllde salongen på Forum när årsmötet ägde rum. Valberedningen hade redan förslag så det var inga överraskningar som väntade på mötet.

Årsmötet inleddes av vår ordförande Veine Eliasson, därefter parentation över medlemmar som inte längre är med oss. Lillemor Weiler läste en dikt av Henry Scott ”Döden är ingenting”, där döden ör ett tillfälligt avbrott i gemenskapen. Därefter spelade Ingrid Eriksson ”Venedian boatsong”av Felix Mendelsson.

Innan förhandlingarna tog sin början SPF Seniorerna Köpingshus fyller 50 år i år och det ska vi fira. Mer om det senare i vår.

Årsmötesförhandlingarna snabbt av med van ordförande i Börje Österberg. Föreningens ordförande Veine Eliasson omvaldes enhälligt för ytterligare ett år. Sedan omvaldes Marianne Stippich, Åke Lindström och Marianne Eek för en ny tvåårsperiod. Ny i styrelsen blev Per-Åke Moe, som redan varit adjungerad ett år.

Revisorer och valberedning omvaldes.

Leif Hoffstedt avtackades med blommor o presentkort för flerårigt arbete i styrelsen bl a som ordförande och senast ledamot med flera uppdrag varav programkommittén kvarstår.

Vi hade besök från distriktet av  Lisbeth Vernersson som berättade om vad som skall komma, även distriket fyller 50 år i år, det anordnas körstämma för SPF-föreningar i Surahammar mm.

Innan kaffet serverades presenterade ordföranden ett material från Pensionsmyndigheten om bostadstillägg, där myndigheter beräknar att det finns ca 100 000 personer som är berättigade till bostadstillägg men som inte söker. Många missuppfattningar om att det är svårt, att man inte får ha hus eller sommarstuga osv. Pensionsmyndigheten vill få kontakt antingen via hemsida/beraknat, telefon 0771-776 776 eller besök på ett servicekontor.

Kent Hahre från resekommittén informerade om resor som är på gång och där det finns platser kvar. Har vår förening några platser kvar får både Arboga och Kungsör erbjudande.

Redan nästa vecka går en resa till Stockholm där vi besöker Waldemarsudde och Hallwylska museet. Lunch äter vi på Stortorgskällaren i Gamla stan.

Barbro Broman

 

 

 

SPF Västmanland
Publicerad 2019-02-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas