SPF- Seniorerna Köpingshus löser mordgåta
Landet runt | SPF Västmanland

SPF- Seniorerna Köpingshus löser mordgåta

SPF Västmanland
Publicerad 2019-03-04

På lördagens förmiddag samlades 34 förväntansfulla resenärer för avresa till Lerbäcks teater där en teaterföreställning ”-En mördares manuskript” väntade varvat med en fin måltid med tre rätter. Roligt med en utflykt som sker inom ett lagom avstånd från Köping, Lerbäck ligger inte så långt från Askersund.

Flertalet av oss i bussen kände inte till Lerbäcks teater som funnits i nya lokaler sedan 2008. Det är makarna Jenny och Johan Gille som driver Lerbäcks teater. Föreställningen spelas av skådespelare, där de har flera olika roller i pjäsen och  som de i pauserna mellan akterna dessutom fick vara serveringspersonal. De skötte båda uppgifterna med den äran.

De första åren spelades olika deckargåtor i herrgården för att 2008 flytta över till nybyggda lokaler i magasinet med plats för ca 100 personer och ett välutrustat kök.

För manus och regi har Johan Gille och Peter Nyström svarat, för kostymerna har Jenny Gille svarat och Olle Sörblom är kökschef.

Handlingen utspelade sig med återblickar i filmvärldens 1940 tal. På den tiden var det tämligen komplicerat och väldigt dyrt att skapa film. Det är en fiktiv historia och hela lokalen avvänds som scen och det är många filmade inslag. Alla filmade inslag har gjorts med endast en mobiltelefon.

Många förvecklingar, anklagelser, mord, konstiga dödsfall mm skedde under föreställningen och innan sista akten utspelades fick vi alla lappar där vi fick ringa in den person som vi trodde var den skyldige. Ingen av oss från SPF Köpingshus fick det pris som utdelades till den som gissat rätt, men vad gjorde det när vi hade haft en mycket trevlig utflykt med god mat och fin teaterupplevelse.

Både bussens chaufför och vår reseansvarig Karl Beijbom fick applåder för arrangemanget. Nu ser vi fram emot nya spännande resor och nästa sker redan i slutet av mars.

Barbro Broman

SPF Västmanland
Publicerad 2019-03-04

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas