SPF SENIORERNA VATTUDALEN
Landet runt

SPF SENIORERNA VATTUDALEN

Publicerad 2017-04-18

Aktivitetslusten fortsätter att i olika grupper och konstellationer vara på hög nivå hos SPF-pensionärerna i Strömsund.

En sånggrupp har träffats en gång i veckan under vintern och som letts av Kurt Ericsson. En mångfald av sånger i olika genrer har han plockat fram och på ett fint pedagogiskt sätt har han fått in lite stämsång också i gruppen. Den 14 mars var det dags för sångprov och det skedde vid ett framträdande på Solbackens sjukhem. Det kändes som det gick bra, för det var bara glada miner bland åhörarna.

Den 23 mars samlades ca 50 medlemmar uppe vid Skalbäcksstugan för en pimpeltävling. Vädret var väl si och så, ömsom sol och ömsom grådis. Men fiskelyckan var god. Inga Eliasson drog upp en gädda på drygt ett kilo, till mångas förtjusning. Enligt rykte så blev den sedan middag för fem personer. Före tävlingen kunde de som ville äta lunch hos Ylva Åkesson och efter tävlingen serverade Nisse Pousette hamburgare. Han hade även ordnat med alla priserna som delades ut. En trevlig friluftsdag.

Det sedvanliga månadsmötet hölls den 28 mars i Församlingshemmet i Strömsund. Först på programmet var Göran Westman, länstrafikansvarig i SPF Jämtland, som började med att prata om säkerhet i vardagen och om fallolyckor på snö och is. Sedan övergick han till att ta upp olika trafikfrågor, bl a körning i cirkulationsplatser och vid övergångsställen för gående och cyklister. Han kallar sig själv som ”trafiknörd”. Ett ämne som han verkar tycka om och det märktes på hans presentation som var både lustfylld och lättsam.

Efter trafikfrågorna kändes det gott med kaffe och smarriga smörgåsar, som serveringsgruppen hade ordnat.

Andra programpunkten stod musikgänget Ramzel för. Fem spelglada män från Ramsele som spelade och sjöng både egna sånger och andras. Repertoaren var omfattande. Den sträckte sig från danslåtar – Taube – Fröding – till rock´n´roll och kärleksballader. Ett väldigt humoristiskt inslag med duktiga sångare och musiker  och med många roliga historier. Den egna kompositionen ”Färden norrut” var suverän.

 

Publicerad 2017-04-18
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas