”Superonsdag” när SPF Seniorerna Falun hade månadsmöte
Landet runt | SPF Dalarna

”Superonsdag” när SPF Seniorerna Falun hade månadsmöte

SPF Dalarna
Publicerad 2016-04-14

SPF Seniorerna Faluns månadsmöte i april blev något alldeles särskilt. Samlingssalen i Nybrokyrkan var helt fullsatt, alla var förväntansfulla. Föreningen skulle bjuda på sin musikaliska verksamhet. Och dessutom behövdes ett extra årsmöte hållas.

Ann-Britt Åsebol som ordförande hälsade alla välkomna och fick uppdraget att leda årsmötet, där Holger Freij valdes i in i styrelsen som kassör. Håkan Romlin valdes till sammankallande i Programkommittén.

Men sedan blev det musik. Falu Evergreens, sextetten med nostalgimusik för en äldre generation, tog plats vid sina instrument. De är förutom sina övriga framträdanden något av ett husband för föreningen.

Och nu fylldes podiet av föreningens blandade kör, nära femtio sångare. Margareta Åberg ställde sig framför kören och Mats Åberg tog plats vid flygeln.

Evergreens angav tonen genom melodin ”Säg det i toner”. Kören fortsatte med en norsk vårsång, ”Joshua fit the battle of Jerico”, Povel Ramels ”Vals i tangotakt”. Tillsammans med Evergreens framförde de ”Underbart är kort” och ”Sakta vi går genom stan”.

Orkestern fortsatte ensam med ”Flickorna i Småland” och tenorsaxens nostalgiska ”Flamingo”.

Som avslutning framförde kör och orkester Taubes ”Min älskling du är som en ros” och ”Flickan i Havanna” i Mats Åbergs arrangemang.

Mats Bergman och Stig Hellberg presenterade trevligt den musik som framfördes. Publiken var i god stämning och tackade med applåder när kören tågade ut till orkesterns muntra toner.

Dags sedan för kaffe till dem som fått plats vid borden på Kyrktorget.

Till sist samlades föreningens särskilt inbjudna nya medlemmar till en informationsträff där styrelse och företrädare för de olika verksamheterna presenterade föreningen för de nykomna.

Klicka hör för att se fler bilder.

Text Gustaf Lagerby, foto Margareta Nissby

SPF Dalarna
Publicerad 2016-04-14
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas