Landet runt | SPF Dalarna

Tänkvärda råd till SPF:s medlemmar i Husby

SPF Dalarna
Publicerad 2017-05-02

Seniorerna i Husby fick en fin aha-upplevelse när Katarina Nordin och Åsa Weinberg från LD hjälpmedel gästade månadsmötet i april. Det kan vara lätt att ha en avog inställning till hjälpmedel. Kanske känns det skämmigt att inte klara sig själv, utan tvingas ta till hjälpmedel. Men ganska snart kunde Åsa och Katarina övertyga deltagarna att årsrikedomen, som man får med åldern, ger möjlighet till ett rikare liv genom att använda olika smarta prylar. Glasögon är väl det vanligaste tillbehöret, som både unga och gamla använder dagligen och trots det inser man många gånger inte att de också är hjälpmedel.

Efter den muntliga genomgången fanns en hel buffé med hjälpmedel som medlemmarna kunde titta på, prova och också köpa. Det blev en bra diskussion kring hjälpmedel och så småningom avslutades eftermiddagen med både kaffe och lotteri.

Det här var vårens sista månadsmöte. Nu återstår endast en resa till Österbybruk och Lövstabruk före midsommar och så småningom, i augusti, vankas den årliga sommarfesten i Stjärnsund.

SPF Dalarna
Publicerad 2017-05-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas