Landet runt

Traditionell våravslutning för SPF Seniorerna Köpingshus

Publicerad 2016-05-17

Traditionell våravslutning för SPF Seniorerna Köpingshus där många av kulturskolans duktiga elever presenterade sig med olika kompetenser.

Sammankomsten inleddes med att vår ordförande Veine Eliasson framhöll att SPF Köpingshus har tur med två saker: För det första: föreningen har många duktiga och engagerade medlemmar som arbetar i styrelse och kommittéer som gör att alla kan bli delaktiga i verksamheten och den andra ”turen” är att vi har en fin kulturskolan som skall underhålla oss.

Kulturskolan presenterades sedvanligt av Michael Forsberg och underhållningen både inleddes och avslutades med dansnummer av gruppen Sorry no namn som gjorde fina prestationer och visade smidighet och artisteri. Mellan de musikaliska inslagen fick vi ”hjärngympa” med kluriga frågor som Christina Hahre sammanställt.De yngsta pianoeleverna presenterade olika småstycken ibland individuellt, ibland alla tillsammans. Flera unga musiker spelade både piano och blockflöjt. UKM(Ung Kultur Möts)  får en deltagare med från Köping till regionfinal. Det är Linn som spelade marimba och klockspel med stor inlevelse. Alla medverkande avtackades med en godisask av programkommittén.

Hjärngympan med sina tolv tipsfrågor var svåra att lista ut och det var tre som stod som segrare med vardera nio rätt.

Detta var den programenliga avslutningen för våren, men det återstår ytterligare akviteter i föreningens regi, både bilutflykt nästa vecka, resan till Oslo-Skagen-Köpenhamn och en blomstervandring i mitten av juni. Kaffe och god bulle och lottdragning avslutade den trevliga samvaron.

Barbro Broman

Publicerad 2016-05-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas