Traditionen bjuder att den här träffen har ”lucia-tema”
Landet runt | SPF Dalarna

Traditionen bjuder att den här träffen har ”lucia-tema”

SPF Dalarna
Publicerad 2019-12-17

Lite fler än hundra av föreningens medlemmar mötte upp till årets decemberträff.

– Traditionen bjuder att den här träffen har ”lucia-tema”, kunde ordföranden Eva Jonsson konstatera i sin inledning till träffen.

Och nog blev det så alltid. Tärnor, stjärngossar, tomtar, pepparkaksgubbar och naturligtvis lucia fyllde upp Sveasalens scen. Totalt gav de nära femtio eleverna från Excellskolan ett mycket välklingande program med både gamla kändisar och nya inslag.

Återstoden av eftermiddagens program svarade våra egna medlemmar för. Till att börja med fylldes lokalen av slamret av kaffekoppar och livliga samtal vid de juldekorerade borden. Dagens köksgrupp hade gjort välsmakande julsmörgåsar och naturligtvis lika välsmakande kakor.

Ann-Louis Fändriks läste den egna berättelsen om julfirande i sitt hem i Insjön när hon var barn. Ett fint exempel på hur var och en av oss borde sitta ner och skriva om våra egna upplevelser. Inte bara om julfirande utan också om allt annat vi upplevt.

Årets sista träff med SPF Leksand avslutades i allra högsta grad traditionsenligt – Margareta Jacobsson läste Viktor Rydbergs dikt Tomten.

Text: Bengt Borkeby
Bild: Stig Jakobsson

SPF Dalarna
Publicerad 2019-12-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas